Narodowe Centrum Badań i Rozwoju

Szukaj

Polecamy

Aktualności

drukuj
A A A

Wyniki konkursu ogłoszonego w ramach JPI HDHL Joint Action Food Processing for Health

07-01-2016
Narodowe Centrum Badań i Rozwoju informuje, że w wyniku rozstrzygnięcia konkursu ogłoszonego w ramach inicjatywy JPI HDHL Joint Action Food Processing for Health wśród dwóch projektów rekomendowanych do finansowania przez Międzynarodowy Panel Ekspertów (PRP) oraz Komitet Sterujący Konkursu (CSC) znalazły się dwa projekty z udziałem dwóch polskich podmiotów:
 
  • Projekt pt. „Innovative processing to preserve positive health effects in pelagic fish products”, Akronim: PROHEALTH, polski partner: Morski Instytut Rybacki – PIB w Gdyni
  •  Projekt pt. „Food Fermentations for Purpose: Health Promotion and Biopreservation”, Akronim: LONGLIFE, polski partner: Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie
 
Informacje dotyczące wyników konkursu są dostępne na stronie JPI HDHL:
 
Kontakt w NCBR:
Katarzyna Moczulska
Sekcja zarządzania programami badań BIOMED
tel. 515 061 519
 

Narodowe Centrum Badań i Rozwoju
ul. Nowogrodzka 47a  00-695, Warszawa  tel: +48 22 39 07 401  fax: +48 22 20 13 408
REGON: 141032404  NIP: 701-007-37-77

Narodowe Centrum Badań i Rozwoju 2011. Wszelkie prawa zastrzeżone.
realizacja: Ideo powered by CMS Edito