Wyniki konkursu ogłoszonego w ramach JPI HDHL Joint Action Food Processing for Health

07.01.2016

Narodowe Centrum Badań i Rozwoju informuje, że w wyniku rozstrzygnięcia konkursu ogłoszonego w ramach inicjatywy JPI HDHL Joint Action Food Processing for Health wśród dwóch projektów rekomendowanych do finansowania przez Międzynarodowy Panel Ekspertów (PRP) oraz Komitet Sterujący Konkursu (CSC) znalazły się dwa projekty z udziałem dwóch polskich podmiotów:

  • Projekt pt. „Innovative processing to preserve positive health effects in pelagic fish products”, Akronim: PROHEALTH, polski partner: Morski Instytut Rybacki – PIB w Gdyni
  • Projekt pt. „Food Fermentations for Purpose: Health Promotion and Biopreservation”, Akronim: LONGLIFE, polski partner: Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie

Informacje dotyczące wyników konkursu są dostępne na stronie JPI HDHL:

Kontakt w NCBR:

Kinga Szymańska-Rzeźnik

tel.: +48 22 39 07 457; 505 673 613

Sekcja Programów Międzynarodowych

Dział Zarządzania Programami

Wstecz